Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Hiusten leikkaukset, muoto ja tyyli

Mikä minulle sopii on hyvin yleinen kysymys, kun hiusten leikkausta suunnitellaan. Minkälainen malli ja mikä on ajankohtaista hiusten maailmassa. Asiakkaan tyyli on tärkeä tunnistaa ja tuntea muoto- ja tyylioppia mallin valinnassa. Hiusten leikkaus on paljon muutakin kuin hiusten lyhennystä. Paljon tapahtuu lyhyessä ajassa, kun suunnittelu tehdään muutaman minuutin aikana. Tämä suunnittelu ei juuri näy ulospäin,kuitenkin analysointi tehdään aina ennen varsinaista leikkausta.

Asiakkaan tyylin tulkinta

Asiakkaan tyylin tulkintaan vaikuttavat monet seikat. Olemus, liikkuminen, pukeutuminen, työasukin kertoo jotain. Erilaisia tyylejä voi olla sporttinen, trendikäs, perinteinen, nuorekas. Harrastukset vaikuttavat myös omaan tyyliin, esim. musiikki, työn vaatimukset vaikuttavat, halu antaa tietty vaikutelma, ikä vaikuttaa myös tyyliin.Sanallinen ja sanaton viestintä kertoo tekijälle paljon halutusta vaikutelmasta tulevaan leikkaukseen mitä sillä haetaan. Aikakauden vaikutus, nyt vallalla on helppohoitoisuus,käytännöllisyys, lyhyet hiukset. Persoonallisia tyylejä löytyy rohkeammilta ihmisiltä, ei anneta muiden vaikuttaa omiin mieltymyksiin. Uskalletaan erottua valtaväestöstä, esim. väreillä, erikoisimmilla leikkauksilla. Elämäntilanne vaikuttaa, tyyliä halutaan muuttaa. Monesti erojen jälkeen laitetaan hiuksetkin uusiksi. Kannattaa tässäkin tapauksessa muistaa mitä haluaa hiuksillaan viestiä.

Parturin on tunnistettava erilaisia tyylejä, koska niillä on vaikutusta tulevaan leikkaukseen. Tarkoitus on tukea asiakkaan tyyliä, vaikka hän ei sitä itse niin korostakaan tai tuo esille. Parturin on myös erotettava oma tyylinsä asiakkaan tyylistä. Eli oma mieltymys ei ratkaise vaan asiakkaan persoona.

Hiusten malli ja muoto

Tyylin tulkinnan jälkeen, mietitään malleja ja hiusten muotoa. Tässä huomioidaan koko asiakkaan olemus. Anatomia, pituus, vartalon, kasvojen ja pään muoto. Kasvojen muoto voi olla pyöreä, ovaali, nelikulmainen, pitkänomainen, sydämenmuotoinen. Silmät ovat lähekkäin tai kaukana toisistaan, korvat ulkonevat, leuka pieni yms. Hiusten laatu, mahdollisuudet mitä voi tehdä. Mitä tyylin tulkinta kertoi. Käyttääkö asiakas partaa, onko hiusten lähtöä. Häivytetäänkö jotain kohtaa vai korostetaan. Halutaanko kasvoja leikkauksen avulla nostaa, kaventaa, pitkänomaisia lyhentää, mitä parran avulla voi tehdä.  Asiakkaan oma pituus, mitä se vaikuttaa kokonaisuuteen, mitä vartalon muoto kertoo. Kaikki otetaan huomioon sekä tyyli mihin on päädytty. Tarkoituksena tukea asiakkaan halua tuntea itsensä hiuksissaan omaksi peroonakseen, itselleen sopivasti.

Hiusten leikkaus ja tyyliä tukevat toimenpiteet

Kun kyseiset asiat on tehty, tehdään itse leikkaus. Tässä kohtaa on hyvä miettiä sopisiko tälle asiakkaalle esim. jokin värikäsittely, raidoitus jokin muu mikä toisi mallin vielä paremmin esiin. Parran muoto hiuksiin ja tyyliin nähden, mitä mahdollisuuksia se antaa. Leikkauksen aikana voi vielä tulla huomio, joka voi muuttaa mallia. Pyörteet tms. käyttätyvätkin eri tavalla kuin oli odotettu. Muuttuvat tilanteet otetaan haltuun ja toimitaan niiden mukaan.

Kun on tehty työ valmiiksi muistutetaan asiakasta miten hiukset pysyvät kuosissaan, säännölliset leikkaukset, niiden aikataulu. Kotihoito-ohjeet ja tuotteet mukaan, muotoiluvinkit.Tarvittaessa päänahan erikoistuotteet, jos sellainen havainto on tehty että apua tarvittaan.

Aika paljon tehdään lyhyessä ajassa tyylin ja mallin löytämiseksi. Yhteistyössä asiakkaan kanssa, ne muutamat kysymykset joita sinulta kysytään auttavat asiassa. Kanta- asiakassuhde on kannattava, myös tyylin vaihdoksen tultua ajankohtaiseksi. Parturin ammattitaito koostuu monesta asiasta, pelkkä leikkaustekniikka ei riitä, tarvitaan myös näitä muoto- ja tyyliopin asioita. Tuloksena tyytyväinen asiakas.

 muoto 2 pieni

muoto pieni