Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Miesten hiusten pehmennys

Miesten hiusten pehmennys eli rakenne-/tukikäsittely

Miesten hiuksia voidaan kihartaa, suoristaa, käsitellä suoria, vaikeita hiuksia paremmin taipuviksi. Häivyttää vaikeita pyörteitä, kohottaa ohuita hiuksia tyvestä. Voidaan myös jo valmiiksi kirahtuviin hiuksiin lisätä kiharaa. Tehdä vain päälaen hiuksiin käsittelyä tai koko pään alueelle. Monella tavalla saada hiukset paremmin tukemaan kampaussuuntia ja antaa mahdollisuuden leikata jäykkiä hiuksia lyhyemmiksi niin, että lopputulos näyttää hyvältä. Mikäli hiukset ovat helposti rasvoittuvat niiden käsittely pehmennysaineilla auttaa joksikin aikaa.

Pehmennyskäsittely voi siis olla paljon muuta kuin mielikuvissa olevat kiharat, pitkät Mini Voguet menneiltä vuosilta. Monet vanhemmat miehet muistavat kyseiset kiharat, Mini Vogue oli yhden pehmennysaineen nimi, josta sitten kyseisiä hiuksia osattiin parturissa tilata.

Nyt hiusmuoti on aika lyhyttä ja osa näistä käsittelyistä tarvitsee alussa niin pitkät hiukset, että isompi rulla saadaan kiinnittymään käsittelyn ajaksi hiuksiin.

Pehmennysaineiden sopivuus on varmistettava ennen käsittelyä ja päänahan on oltava hyväkuntoinen. Kemiallisista aineista ei voi saada kaikkia helposti allergiaa aiheuttavia ainesosia pois, ei edes vaihtamalla toiseen vastaavaan aineeseen.

Tekniikoita ja pehmennysaineita

Hiuksia voidaan käsitellä ilman rullausta, silloin kun suoristetaan tai halutaan vain hiukan pehmentää jäykkiä hiuksia. Usein kuitenkin rullataan isoilla pehmennysrullilla tai pienillä jos toiveissa on kunnon kiharat.

Rullausta voidaan tehdä toivotun kampaussuunnan mukaan, pyörteitä häivytetään rullien avulla, voidaan käyttää sik- sak tai tiiliskivirullausta tai perinteisempää suorakaiderullausta. Valittu tekniikka riippuu siitä, mitä hiuksista halutaan. Ainevahvuudet valitaan hiusten mukaan ja mikäli kyseessä on tyven kohotus tai muu käsittely valitaan siihen sopiva aine, eli käsittely ilman kiharaa.

pehmennysrullat pieni

Käsittelyn kesto ja hiusten hoito

Nämä käsittelyt kestävät niin kauan kun tyvestä kasvavat jälleen omanlaatuiset hiukset. Eli pysyvää muutosta hiuksiinsa ei saa tälläkään tavalla, mutta jos haluaa helpottaa hiustensa hoitoa tai kokeilla onko näistä apua omiin hiuksiinsa. Jos hiukset ovat pitemmät ja ne kunnolla kiharretaan, niin se käsittely voi tuntua pitempiaikaiselta, tyvikasvu ei niin nopeasti näy. Luonnonkiharat, taipuisat hiukset saattavat olla jostain paikoista suoremmat ja jostain kiharammat, näiden eroa käsittely tasaa.

Pehmennyshiusten hoitoon valitaan kiharalle tai käsitellylle hiukselle tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet. Käsittely voi kuivattaa hiusta ja siksi nämä hiukset tarvitsevat niille tarkoitetut tuotteet. Hiuksiin jätettävät kosteuttavat tuotteet myös sopivat hyvin. Kun käsittely kuitenkin maksaa enemmän kuin pelkkä hiusten leikkaus kannattaa käyttää niille sopivia tuotteita. Silloin käsittelystä on enemmän iloa ja hiukset näyttävät hyvältä.

Muoti kiertää kehää, hiukset pitenevät jälleen jossain vaiheessa, vaikkei kukaan nyt niin uskoisikaan. Tulee uusia tyylejä ja jonain päivänä miehet taas istuvat parturissa rullat päässä. Tämän päivän miehet ovat jo tottuneet ottamaan käyttöön monia elämäänsä ja hiustensa hoitoon tarkoitettuja asioita. Enemmän on persoonallisia tyylejä, ja rohkeasti otetaan vaikka kiharat päähän, jos niin halutaan. Jos käsittely tehdään ilman kiharaa niin ne sopivat usealle ja lopputuloksesta ei juuri arvaa muuta kun, että paremmalta näyttää kuin ennen.

ilpo uusi pieni

pehm. valmis pieni