Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Mikron näköinen laite ja kello käy vastapäivään.

Mikron näköinen laite?

Parturliikkeeni seinällä on mikroa muistuttava laite, joka joskus asiakkaita puhuttaa. Laite on kuitenkin sterilet, työvälineiden puhdistukseen tarkoitettu laite. Tähän laitteeseen voi laittaa parturisaksia,hiustenleikkauskoneiden teriä ja muita työvälineitä, esim. hiustenleikkausveitsiä, joita on hankalampi pestä tai puhdistaa muulla tavalla. Sterilet toimii ultraviolettisäteilyllä, joka tuhoaa tehokkaasti haitalliset mikrobit. UVC- säteily ei vahingoita desinfioitavia tarvikkeita. Luukun ikkunasta näkyvä sininen valo ei ole haitallista, koska säteily on epäsuoraa. Ilma ei lämpene kaapissa, joten sinne voi laittaa monenlaiset työvälineet.

10 min. laitteessa rittää varmistamaan työvälineiden puhtauden. Työvälineet jotka voi pestä, puhdistetaan ensin ja kuivataan ennen steriletin käyttöä. Normaalien pesu- ja puhdistusaineiden lisäksi liikkeessä on hyvä käyttää desinfiointiaineita. Niillä saa nopeasti pintoja ja työvälineitä puhdistettua. Ennen liikkeessä oli sprii lamppuja, joiden päällä saksia ja muita lämpöä kestäviä työvälineitä liikutettiin hitaasti ja näin tuhottiin niiden pinnalta mahdolliset mikrobit ja bakteerit. Tämä lamppu on ajansaatossa kokonaan hävinnyt, vaikka on ollut hyvä ja tehokas tapa puhdistaa työvälineitä.

Eau de Cologne on ollut aikaisemmin myös paljon käytössä, mutta se on enemmänkin hajuvesi kuin puhdistusaine. Moni vanhempi asiakas muistaa varmaan tämän tuotteen ja tuoksun.

Hyvään hygieniaan kuuluu kampojen, harjojen usein toistuva pesu kuin myös asiakasta suojaavan kapan vaihto. Niska- ja kasvosuteja tulee pestä usein. Niskaliinan käyttö on hyvä hygieeninen tapa kapan alla asiakkaiden vaihtuessa, estää myös irtohiusten joutumisen puseron alle.

Liikkeen siistinä pitäminen joka tavalla on asiakkaalle mielyttävämpää ja voi huoletta istua parturoitavana.

Enää ei uskota siihen, että likaisia hiuksia olisi hyvä leikata ja asiakkaat saattavat jopa pestä hiuksiaan liian usein. Ja liikkeessä on pesupaikka, joten kaikenlaisilla hiuksilla voi tulla leikkaukseen, pesun tarve arvioidaan tapauskohtaisesti.

 

sterilett pieni

Kello käy väärinpäin! 

Totta se on, liikkeeni seinällä oleva kello käy tosiaan vastapäivään. Ja kun vuoroaan odottava asiakas katselee sitä sivultapäin, hän saattaa todeta kellon olevan väärässä ajassa. Mutta asiakastuolissa istuessa asia selviää, kello onkin peilikello, joka näyttää oikean ajan parturoitavana istuvalle.

Kello pitää sijoittaa vastapäiselle seinälle, jotta se peilin kautta kääntyy oikeinpäin. Kellon teki liikkeeseeni eräs puuseppä asiakkaani, kiitos vielä hänelle. Tuolissa istuessaan hän totesi jokin asian liikkeestäni puuttuvan ja seuraavalla kerralla hän tuli itse tekemänsä kello kainalossa sisään.

Tämän kellon viisarit ovat peilikuvana kellotaulussa ja koneisto pyörittää aikaa vastapäivään. Sitä voisi ajatella vaikka nuortuvansa, kun kellokin käy takaperin!

Puhtaus on puoliruokaa sanotaan ja kello tuo muuta hauskuutta liikkeeseen ja hyvää puheenaihetta.

kellopieni