Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Mies ja hiukset, totta ja tarua

Useamman vuoden miesten hiuksia parturoidessa kuulee monenlaista tietoa ja luuloa miesten hiuksista. Tässä  muutama niistä.

Mies ei niin välitä hiuksistaan, eikä välitä miten ne leikataan.

En tiedä mistä tällainen ajatus on alunperin lähtenyt liikkeelle, mutta on niin tarua. Miehet välittävät ihan kaikki miten ne leikataan ja vaikka ei osaisi sitä tuoda julki, sillä on väliä minkälaisessa hiusmallissa ulos kävelee. Monet myös käyvät hyvin säänöllisesti hiustenleikkauksessa ja tuntevat omien hiustensa pyörteet ja ongelmat.

mies ja koirapieni Liikkeeseen tullessa pitää tietää miten ne leikataan.

Tarua, ei tarvitse tietää muuta kuin, että hiukset kaipaavat siistimistä. Mallista ei tarvitse tietää yhtään mitään, parturi kyllä kyselee sen verran, että saa tärkeimmän asian selville. Näiden muutamien kysymysten perusteella parturi muodostaa mielessään leikkauksen mallia, pituutta ja asiakkaan kasvoihin, ja persoonaan sopivaa leikkausta. Ei tarvitse tietää porrastuksen ja kerrostuksen eroja, eikä sitä millä millillä sivut tai takaa leikataan.

kone pieni

Pitää tietää leikataanko konella vai saksilla.

Ei tarvitse tietää, parturi valitsee työvälineet ja käyttää vaikka niitä kaikkia, jos malli vaatii. Se, että konetyö tarkoittaisi aina lyhyitä hiuksia ei pidä paikkaansa. Hiusten tasauskin voidaan tehdä koneella. Kone on apuväline, jolla työ nopeutuu, saksillakin saa lyhyttä hiusta aikaiseksi. Hyvä lopputulos ratkaisee, ei se millä välineellä työ toteutetaan.

paita pieni

Miehen läheisten ihmisten on hyvä kertoa parturiin lähtevälle miehelle, minkälainen malli olisi hyvä.

Tämäkin on valitettavasti tarua. Siitä voi jopa olla haittaa, ehdotettu malli voi olla jopa epäsopiva kyseisen miehen hiuksiin. Tällä varmaan tarkoitetaan hyvää, mutta kyllä mies ja parturi löytävät yhdessä hyvän mallin. Parturi kouluttautuu jatkuvasti ja seuraa aikaansa, osaa katsoa miehen kasvojen ja olemuksen perusteella sopia malleja. Hiuksetkin ovat jokaisella erilaisia, kaikki mallit eivät vaan sovi joka päähän. Nuorisomallikin on usein parempi nuorella henkilöllä.

Mies voi pestä hiuksensa vähän tavallisemmallakin shampoolla, eikä välttämättä tarvitse hoitoaineita.

Näinkin vielä voidaan luulla. Onneksi ajat muuttuvat ja mies ostaa hiusten pesu- ja hoito- sekä muotoilutuotteensa parturikäynnin yhteydessä. Hän saa opastuksen itselleen sopivista tuotteista, muotoiluvinkit mukaan. Ei tarvitse sokkona käyttää mitä hyllyistä löytyy, ja myös rahalle vastinetta, hyvä tuote kestää kauemmin.

oma liike pieni

Parturityö on helppoa, miehet kun tyytyvät vähään.

No niin, kuinka usein olenkaan tämän kuullut ja niin monen sanovan. Itsekin olen jatkuvasti kouluttautunut ammattikoulun jälkeen, suorittanut niin kisällin kuin parturimestarinkin tutkinnot. Tiedän mitä ne vaativat, olen niistä todella ylpeä ja kiitollinen. Voin tarjota asiakkailleni parasta osaamistani ja he kyllä arvostavat sitä. Ei leikkaaminen ole silloin vaikeaa kun tietää mitä tekee, niinhän se on joka ammatissa. 

Mistä johtuu moinen luulo ettei miehen hiukset olisi tärkeitä, mihin vähään pitäisi tyytyä. Mies saa ja hänen pitää vaatia hyvää leikkausta, hänelle sopia tyylejä ja ajankohtaisia hiusmalleja. Hiukset tehdään miehen mukaan ja hienoa, että omassa työssäni voin niin tehdä.

Tyytyväinen asiakas on iloni.

iloinen mies pieni