Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Usein kysyttyjä asioita hiuksista.

Hiustenleikkausten lomassa usein kysyttyjä asioita

Hiusmalleista, muodista, hiusten kasvuun liittyvistä asioista keskustellaan paljon. Sopivista hiustenleikkausväleistä, hiustenlähdöstä, mikä on kuin hiukset eivät "pysy".Päänahan ongelmista, hilseilystä, kuivasta ärtyvästä ihosta, värjäysten ja tuotteiden turvallisuudesta. Suorien ja kiharampien hiusten ominaisuuksista, niiden vaikutuksesta leikkausmalliin. Mikä malli sopii omiin hiuksiin ja mikä on ajankohtainen muoti.

Hiusmallit

Tämä on varmaan eniten puhuttavin asia ja se on tietysti tärkeää kun parturissa ollaan. Tarkoitushan on tehdä asiakkaasta vielä tyylikkäämpi. Kysymys mikä nyt on muotia kiinnostaa, vaikka omiin hiuksiin tehtäisiinkin perinteisempi malli. Hiusmuoti on alati muuttuva, vanhat mallitkin palaavat stailattuna uudestaan. Asiakkaille tehdään uutta, päivitetään vanhaa mallia nykyaikaisempaan tyyliin. Haetaan työhön ja vapaa- aikaan sopivaa helppoa kivan näköistä tukkaa. Keskustelun kautta onkin hyvä lähteä muokkaamaan tämänhetkistä mallia. Hiukset ovat aikansa kuva, nyt vallalla ovat melko lyhyet hiukset, niskasta ja sivulta hiukset ovat lyhyet, päälaella on vähän pidempää hiusta. Tuleeko takatukka takaisin? Sen on mielenkiintoista nähdä.

Hiusten kasvu

Omien hiusten kasvuvauhti kiinnostaa ja siinäkin mielessä kuinka usein parturissa pitäisi käydä. Kasvu on jonkin verran yksilöllistä, suurimmalla osalla ihmistä hiukset kasvavat 1,2- 1,5 cm kuukaudessa. Leikkausväli riippuu vähän hiusmallista ja kuinka siistinä itseään haluaa pitää. Suosittelen noin viiden viikon välejä, silloin malli on kunnossa jos tulee yllättävä meno. Pystytukat ja voimakkaammin kasvavat hiukset tarvitsevat leikkauksen jo 3- 4 viikon välein. Jonkin verran on vaikutusta minkälaisessa työssä on ja mitä harrastaa. Hiukset eivät saa haitata näissäkään tapauksissa. Ohuet hiukset ja kun on hiustenlähtöä silloinkin useammin tapahtuva leikkaus on parempi kuin hiusten kasvatus. Olen huomannut, että monet ovat ottaneet tavakseen säännöllisen leikkausvälin ja se on ollut hieno huomata, yksi ongelma elämässä vähemmän.

Hiukset eivät " pysy "

Hiukset ovat lentävät, sähköiset, eivät pysy mallissaan. Tästä asiasta puhutaan paljon. Meillä on pohjoismaalaiset ohuet hiukset. Hiuksia voi olla päässä paljon, mutta yksittäiset hiukset ovat ohuempia ja sähköistyvät helposti. Varsinkin pesun jälkeen ne tuntuvat kurittomilta. Tähän auttaa usein jo hoitoaineen käyttö, varsinkin talvella kun hiukset kuivuvat entisestään. Kevyiden muotoilutuotteiden käyttö auttaa, on olemassa hiuksiin jätettäviä hoitavia suihkeita ja päänahkaan jätettäviä hoitonesteitä. Hiusten laatu vaikuttaa myös, mikä tuote on hyväksi ja hiusten malli. Nuoret suosivat muotoiluvahoja ja ovat tottuneet hiuksiaan laittamaan. Leikkausmallilla on merkitystä mitä tuotetta siihen kannattaa käyttää. Näistä kun keskustellaan usein löydetään hyvä toimiva tuote ja ratkaisu hiusten pysymiseen. Päänahan ongelmiin etsitään oikeita tuotteita ja siinä pitää olla pitkäjänteinen, lyhytaikainen kokeilu ei yleensä auta.

tuotehylly pieni

 

Tuoteturvallisuus, kemikaalikuorma, hiusten värjäysaineet puhuttavat

Mitä aineita tuotteet sisältävät ja ovatko värjäysaineet turvallisia käyttää. Tuotteiden inci eli sisällysluettelo on kaikissa hiusten pesuun- hoitoon- muotoiluun sekä värjäyksiin käytettävissä aineissa. Ne eivät juuri käyttäjälle mitään kerro, pääsääntöisesti jokainen tuote sisältää omaan käyttötarkoitukseensa soveltuvia ja tarpeellisia ainesosia. Ne on tarkastettu ja hyväksytty siihen käyttötarkoitukseen mihin ne myydään. Tuotteet, joita ei uuden tiedon valossa voi käyttää tulevat poistumaan ja uusia tulee tilalle.

Kun itse haluaa vähentää liiallista kemikaalien käyttöä, on hyvä valita tuotteita, joissa on lyhyempi inci luettelo. Välttää useiden tuotteiden käyttöä päivittäin. Poistaa omasta käytöstä kaikki, jotka aiheuttavat herkistymistä, eivät peseydy hyvin pois, tuoksuvat liikaa, jos tulee iho- oireita tms. Vähempi on parempi.

Hiukset ovat iso osa meitä ja muokkaavat tyyliämme, on hienoa että asiakkaani ovat kiinnostuneet hiuksistaa ja itsensä hoitamisesta ja voin siinä auttaa.

pomade pieni