Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Hiukset harmaantuvat, mitä sitten?

Hiusten harmaantuminen iän karttuessa.

Hiusten väriaineen eli pigmentin tuotanto vähenee ikääntyessä. Hiukset harmaantuvat ja menettävät värinsä. Ensin vain ohimoilta ja hiusten etuosasta, otsalta ja myöhemmin takaosastaan. Takimmaiset hiukset voivat säilyttää entisen värinsä pitkäänkin. Tummissa hiuksissa harmaantuminen näkyy selvemmin, jo se yksikin harmaa näkyy. Tummat hiukset myös harmaantuvat aikaisemmin kun vaaleammat hiukset.

Perinnölliset syyt vaikuttavat eniten hiusten harmaantumiseen ja myös siihen miten aikaisin ne alkavat näkyä. Jotkin sairaudet, lääkkeiden käyttö ja jopa stressi voi vaikuttaa hiusten väriin. On sanottu jonkun harmaantuneen yhdessä yössä jonkin suuren elämän mullistuksen vaikutuksesta. Elämäntavoilla voi olla merkitystä miten nopeasti harmaat hiukset ilmaantuvat.

Yleensä kuitenkin hiusten harmaantuminen on hidasta, silti ensimmäiset harmaat löytyvät jo kolmekymppisiltäkin.

harmaat hiukset pieni

Pitäisikö harmaat hiukset värjätä?

Jos harmaita alkaa tulla jo hyvin nuorena, voi tuntua siltä ettei vielä niitä haluaisi. Silloin voi olla hyvä käyttää kevyesti sävyttäviä shampoita, hoitoaineita, sävyttäviä suihkeita. Parturikäynnillä voidaan tehdä kevyt pikasävytys, joka häivyttää helposti muutaman harmaan näkymättömiin. Kestovärillä saadaan aikaan pitempään kestävä tulos, väri pitää valita huolella jotta se näyttää luonnolliselta. Näistä keinoista voi keskustella parturissa, ja voidaan valita sillä hetkellä sopivin käsittely hiuksiin. Joskus nuoret haluavat harmaat hiukset jonkin vallitsevan trendin vuoksi, ihan vain nähdäkseen miltä näyttävät harmaissa hiuksissa.

Kun harmaantuminen on käynnissä, hiukset saattavat vaikuttaa vähän kirjavilta, on harmaata ja omaa väriä. Tällöin voi kokeilla raidoitusta, joka tasoittaa sävyjä. Raitoja voidaan tehdä vaaleammilla ja tummemmilla väreillä sekä erilaisilla harmailla. Jos päädytään kestoväreihin, ei kannata valita sävyä, joka on joskus nuorena ollut. Tyvikasvu tulee näkyviin noin kuukaudessa ja silloin värjäämisen tulee olla säännöllistä. Mielummin jokin kevyesti sävyttävä, harmaat saavat kuultaa läpi niin tulos on enemmän luonnollinen.

Harmaita ei tarvitse värjätä, mutta niitä saa värjätä, jos haluaa. Oma toive on tärkeintä ja että saa olla sellaisissa hiuksissa kun itse tuntee olonsa hyväksi.

Harmaiden hiusten hoito

Ikääntyessä hiukset kuivuvat ja ohenevat, katkeilevat helposti. Hiusten kasvu on hidasta, harmaat hiukset tuntuvat karheilta. Päänahka on kuiva ja kutiaa helposti.

Hiuksia tulee pestä hellävaraisesti, kosteuttavilla pesuaineilla, ravitsevilla hoitoaineilla. Hyviä tuotteita ovat hiuksiin jätettävät hoitosuihkeet ja päänahkaan hierottavat hoitonesteet. Harmaiden hiusten sävyä voi kirkastaa hopeashampoilla ja hoitoaineilla, poistavat hyvin keltaisuutta hiuksista.

Säännöllinen hiustenleikkaus tekee hyvää, kuivat ja katkeilleet latvat leikataan pois.

Harmaantuvat hiukset kuuluvat elämään eivätkä ne vaikuta elämän laatuun. Kun hoitaa itseään, hoitaa hiuksiaan. Terveelliset elämäntavat, hyvä ruoka, liikunta ja uni ovat hiuksillekin hyväksi.

Eivätkä harmaat hiukset olen ainakaan vähentäneet monen kuuluisuuden suosiota, esim. George Clooney, Tom Jones, Sean Connery aikanaan ja moni suomalainen julkisuuden henkilö kantaa ylpeästi itsensä ja hiuksensa, harmaat hiukset ovat vain lisänneet heidän charmiaan. Harmaat hiukset tulee kantaa kuten hekin tekevät.