Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Miesten pitkät hiukset

Lyhyistä hiuksista pitkiin, muuttuuko muoti? 

Kun miesten hiusmuoti on jo pitkään ollut melko lyhyttä mallia, vääjäämättä pitemmät hiukset tulevat jonkin ajan kuluttua taas muotiin. Tälläkin hetkellä pitkiä hiuksia on, vaikka ehkä niihin ei tule niin kiinnitettyä huomiota. Pitkiä hiuksia pidetään hoidon kannalta hankalana, mutta kaikenlaiset pituudet vaativat silloin tällöin saksia ja hoitoaineita.

Minkälaisia ovat miesten pitkät hiukset 

Tällä hetkellä näkyy eniten ns. miesnutturaa, jolloin sivu- ja takahiukset leikataan melko lyhyiksi ja päälaen hiukset kasvatetaan niin pitkiksi, että ne saa kiedottua hiuslenkille. Tämä malli on kuitenkin ihan eri kuin naisten ponnarit. Miesten mallissa loppuosa voidaan taittaa kaksinkerroin lenkille ja muutenkin kieputetaan huolettomammin. Miehillä on myös kokonaan pitkiä hiusmalleja, jotka ulottuvat leuan tasalle tai hartioille. Nämä mallit leikataan hyvin kerrostetusti ja lopputulos saadaan näyttämään rikkonaiselta, ei pyritä tasamittaiseen polkkaan. Eli ihan eri leikkaustekniikat kuin naisten hiuksissa.

Voi olla myös ns. undercut eli altapois leikkauksia, jolloin eri osioita ei välttämättä yhdistetä. Miehillä pitkien hiusten määritelmä tulee aika pian, jo korvien päälle ulottuvat voidaan katsoa pitkiksi.Ehkä vielä muistamme tasapitkän jakaustukan, entä pitkät niskahiukset. Muoti on merkillinen, mallit jotkat ovat painuneet uholaan palaavat hiukan muodistettuna ja ovathan ne monelle ihan uusia ja ennennäkemättömiä. On hyvä, että jokainen voi valita minkälaisissa ja pituisissa hiuksissa liikkuu.

Pitkien hiusten leikkaamisesta ja hoidosta 

Kasvatusvaiheessa hiuksia tulee hiukan leikata latvoista, ne kuluvat ja kuivuvat, eivätkä siten näytä niin hyvältä. Saattaa tuntua, että leikkaamalla ei saa niin pian kasvatettua, mutta tärkeämpää on että pitkätkin voivat olla hyvinhoidetut. Pitkiin hiuslatvoihin tarvitaan pesun jälkeen hoitoainetta, poishuuhdeltavaa ja hiuksiin jätettävää myös. Hiuksia tulee leikata jo kerrostamisenkin vuoksi, etteivät ala näyttää liian tasamittaisilta. Säilyy miehekkäämpi tyyli.

Nämä hiuksiin jätettävät hoitoaineet ovat hyviä, hiukset saa paremmin selvitettyä ja ne poistavat sähköisyyttä. Näin voidaan välttää tai siirtää latvojen leikkaamista, kun ne saavat hoitoa ei tarvita niin usein saksimista. Jos on kysymys kiharoista hiuksista on tosi tärkeää valita huolella pesu- ja hoitoaineet, kihara kun on jo luonnostaan kuivempi hius. Pitempänä se tulee helposti karheaksi ja latvoja voi joutua leikkaamaan, useammin kuin suoria hiuksia.

Pitkien hiusten sukiminen ja kaikenlainen käsittely kuluttaa hiusta, joskus kiinnipitäminenkin, hiuslenkki voi katkoa hiuksia. Työn ja harrastusten vuoksi voi joutua kinnittämään hiukset. Silikonilenkit ovat silloin hyviä sekä nahkanauhat ja erilaiset kangaslenkit. Juhla- asuun voi hankkia samettinauhan, tyyliä päästä varpaisiin.

Niin onhan pitkistä hiuksista toki vaivaakin, muuta on hienoa että voimme olla erilaisia ja pitää hiuksemme niinkuin haluamme. Mutta hiustenhoito on tärkeää ja pitkätkin hiukset näyttävät hyvältä ja persoonalliselta. Moni voi ihailla Pete Parkkosen leijonanharjaa. Sen hoitoon menee varmasti aikaa, mutta saattaa kannattaa. Kasvattamisiin!

 pitkät hiuksetpieni 2

pitkät hiukset 3pieni