Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Kasvattaisinko parran?

Jos mietit parran kasvatusta, juuri nyt on oikea aika 

parta 2 pieni

Partoja on kasvatettu jo muutaman vuoden ajan nuorempienkin miesten leukoihin. Ne jotka vielä asiaa miettivät ehkä nyt kannattaa kokeilla minkälainen siitä tulee. Selviää samalla pitääkö siitä ja kasvaako parta runsaana vai vähän harvempana. Värikin voi olla yllätys sekä kuinka kihara parrasta tulee. Parran malli ja pituus ratkeaa näiden seikkojen pohjalta. Kuinka työlääksi parran hoitaminen käy, onko sittenkin helpompi höylätä päivittäin. Kokoparta ja viikset vai leukaparta, minkälaisen tyylin sitten valitsetkin, vain antamalla parran kasvaa se selviää.

Parrakkus ei ole mikään uusi juttu, kautta historian on ollut parrakkaita miehiä. Niin poliitikkojen, taiteilijoiden, talonpoikien kuin sotasankareidenkin keskuudessa. Parrat ovat välillä pois muodista kunnes ne taas löydetään uutena asiana. Niin on hiusmuodinkin kanssa, vaikutteita haetaan menneisyydestä ja muokataan tähän päivään soveltuen.

Lue myös näistä artikkeleista aikaisemmin kirjoittamani " Parta on nyt muotia " ja " Partatuotteita parrakkaille miehille " joista saattaa olla apua, kun mietit parran kasvatusta ja ylläpitoa.

Parta ja hiukset, miten sopivat yhteen 

Sopiiko mikä tahansa hiusmalli ja parta yhteen. Periaatteessa kyllä, mutta enemmän ratkaisee oma tyyli. Kasvojen ja leuan mallia voi juuri hiuksilla ja parralla muokata. Kapeamman leuan saa näyttämään leveämmältä, jos niin haluaa ja parran pituudella saa luotua monenlaista muotoa. Parran tiheys ja tasaisuus eli kasvaako koko leuan alueella samanlaisena vaikuttaa parran malliin. Jos leuan sivuilla kasvaa harvempana voi olla käytännöllisempää valita leukaparta ja ajaa sivuilta partakarvat pois.

Kun parran annetaan kasvaa niin malli muotoutuu ajan kanssa, ensin partaa kokeilee lyhyempänä pitääkö siitä. Ajanmyötä parta saattaakin olla pitempänä parempi. Parturin kanssa voidaan yhdessä katsoa ja miettiä hiusmallin ja parran yhteensopivuutta juuri kasvun ja omien toiveiden mukaan. Ja minkä vaikutelman niillä hauaa luoda.

Kasvatus ja hoito 

Kun on aikaisemmin ja ajanut parran päivittäin pois, voi ajatella että nyt pääsee helpommalla. Osittain kyllä, mutta kyllä partaa tulee hoitaa ja trimmata jo kasvunkin aikana. Ylimääräiset partakarvat leuan alta ja sivuilta pois, viiksien lyhentäminen huulten päältä. Parran muotoilu haluttuun suuntaan, epätasaisuuksien korjaaminen. Tämän voi hoidattaa parturissa, väliaikoina moni tekee sitä myös itse. Vähintään tarvitsee hyvät sakset, joilla voi hiukan pidempiä saksia ja ainakin partaöljy viimeistelyyn. Voi myös hankkia paratrimmerin erilaisilla teräpituuksilla, jos parturireissut ovat harvakseltaan. Parta pestään siinä kuin hiuksetkin ja hoidetaan myös. Samat pesu- ja hoitoaineet käyvät hyvin. Partabalsami on hyvä ajellulle iholle, vaikka iho ei niin arka olisikaan. Joskus parta kasvatetaan siitäkin syystä ettei iho kestä päivittäistä ajelua.

Parrasta voi sitten luopua, kun siltä tuntuu tai pitää loppuikänsä, siitä on voinut tulla jo osa itseä. Pitävätkö muut parrasta, mielestäni mies itse päättää siitä käyttääkö partaa vai ei. Kuitenkin hoito on tärkeää, mieluummin sitä katselee hoidettua miestä , pitkällä tai lyhyellä parralla tai sileällä leualla. Kokonaisuus ja muu itsestään huolehtiminen hiustenkin osalta on tärkeää ja huomaavaisuutta muita kohtaan.