Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Kesämiehen tärkeimmät hiustenhoitovinkit

Kesämiehen 3 tärkeintä hoitovinkkiä ovat; hiustenleikkaus kuntoon, hyvät pesu- ja hoitotuotteet ja hiusten suojaus.

kesämies. 18 pieni

Leikkauta kesähiukset

Siitä se alkaa, kesän aluksi malli kuntoon. Hiukset voivat olla tavallista lyhyemmät, jos tunnet että voisit niissä viihtyä ja ne kuitenkin sopivat tyyliisi.

Alkukesän leikkauksilla saadaan vielä vaaleat rusketusrajat hyvin värjäytymään, antaa auringon paistaa niskaakin. Nyt on hyvä kokeilla jotain mallia, josta on haaveillut mutta ei ole vielä uskaltanut kokeilla. Hiukset kasvavat ja syksyllä voi palata entiseen, jos siltä tuntuu. Nyt muodissa olevat takaa ja sivuilta lyhyet ja päältä vähän pidemmät sopivat monelle. Päälaen hiuksia voi leikata hyvinkin lyhyiksi, etuosaan voi jättää hiukan enemmän pituutta, kesäsiiliä voi kokeilla. Sen ei tarvitse olla aivan lyhyt, hiuksiiin voi jättää vähän millejä eikä vain huristella koneella pois.

Kevennä hiustenhoitoa

Tämä ei tarkoita ettet hiuksia hoitaisi, mutta voit keventää rutiineja lomalla ja mökillä tms. Pesutuotteet valitaan kosteuttavista ja miedommista shampoista, koska hiuksia saatetaan pestä useammin. Shampoita ei laimenneta, vaan käytetään sen verran kun vaahdottamiseen tarvitaan. Hoitoaineeksi voi riittää pesun jälkeen hiuksiin jätettävä hoitosuihke. Nykyään useimmat tuotteet sisältävät uv- suojan, sen voi vielä varmistaa pullon tai purkin kyljestä sisällysluettelosta. Jos auringossa oleilee pitempään hiuksiin voi laittaa hiustenhoitoöljyä ja kun sen sitten illalla pesee pois hiukset kiittävät. Muotoilutuotteita voi käyttää tarpeen mukaan, auringossa ja uidessa niitä ei tarvita.

Suojaa hiuksesi ja pääsi

Hiukset ja pää tulee suojata auringolta jo auringonpistoksenkin takia. Hiukset vaalenevat ja kuivuvat auringon ja tuulen vaikutuksesta. Joskus se näyttää kivaltakin, kun saa mukavat aurinkoraidat, hiukset ryhdistyvät varsinkin pehmeät hiukset tulevat rouheimmiksi. Rasvainen päänahka voi paremmin ja psoriaatikoille kesä on hyvää aikaa.

Miehet, joilla on pitkät hiukset saavat ne helposti kiepautettua nutturalle ja kun latvoihin vielä laittaa jotain hoitoainetta kesäkampaus on valmis. Kesän aikana voi tulla kutsu joihinkin juhliin, silloinkaan ei paniikki iske. Mikäli hiusmalli on vielä siedettävässä pituudessa voi valmiiksi hankkia kevyesti sävyttävä shampoon tai hoitoaineen. Näillä saa hyvän kiillon ja hoidon hiuksiin ja suolasuihkeella voi viimeistellä kampauksen. Saunassa laitettava vähän runsaampi hoitomaski antaa kesän kuivaamille hiuksille ravintoa ja kiiltoa. Kaikkea saat parturistasi ja opastus mukana, helppoa kun heinän teko.

Nautitaan kesästä, joutenolosta, lomasta, kohtuudella aurinko tekee hyvää hiuksille ja mielelle!

Sitten loman lopulla kuivat hiuksenlatvat leikataan pois, ennen työn ja koulujen alkua. Myös kesän aikana tarvittaessa.

aurinkolasit