Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Mikä nyt on muotia?

Tämä on usein esitetty kysymys, kun asiakas on asettautunut parturituoliin. Asia askarruttaa niin nuoria kuin vanhempiakin asiakkaita. Vaikka ei itselleen sitä viimeisen muodin mukaista tukkaa haluakaan tai sitä ei voi muutenkaan tehdä, jos esim. hiuksia ei ole tarpeeksi. Tai on jo löytänyt oman tyylinsä ja asia vaan muuten kiinnostaa.

Milloin jostain mallista tulee muotia, kuka sen määrittää?

Muoti on oman aikansa kuva niin hiuksissa, vaatteissa ,sisutuksessa ja kaikessa ympärillämme olevassa. Kun samanlaista hiusmallia alkaa näkyä yhä useammalla voidaan alkaa puhua, että se on nyt muotia. Haluamme kuulua joukkoon, olla samanlaisia, emme halua vaikuttaa vanhanaikaisilta. Varsinkin nuoret haluavat olla toistensa kaltaisia, tulla eräällä tavalla hyväksytyiksi. Onko kalju muotia? Niitäkin aika ajoin näkyy enemmän. Ei se varmaan hiusmuotia ole, mutta oman tyylinsä löytäneitä. Jokaista hiusmallia muodistetaan, niitäkin jotka asiakas on itselleen valinnut ja viihtyy siinä. Oikeastaan itse määritämme mistä tulee muotia, kun alamme sitä käyttää ja haluta, mitä muillakin on.

Miten muoti syntyy?

Muotia luovat suunnittelijat, kouluttajat, ihmiset itse, joskus se syntyy vahingossa. Ollaan vähän kyllästytty vanhaan ja halutaan jotain uutta. Mallia haetaan jo unhohdetuista hiusmalleista, uudistetaan niitä ja taas on syntynyt muotia. Kun vielä saadaan muutama esikuva urheilun, musiikin tai muun julkisuuden henkilön taholta kokeilemaan näin luotuja hiuksia niin kohta niitä haluavat muutkin. Kuvat leviävät nopeasti nykyisen tiedonvälityksen ansiosta, netti on pullollaan kuvia ja juttuja hiuksista ja ihmisistä niiden takaa. Joku malleista saa suuremman suosion ja sitä aletaan tehdä meilläkin joka parturissa.

Menneitä malleja, vieläkö muistat?

70 luku pieni

Takatukka ja sivuiltakin melko pitkät hiukset olivat muotia myös, joskus 70-80 luvun aikoihin. Nyt nämä olisivat monen mielestä liian pitkät. On ollut pitkiä, pehmennettyjä hiuksia, punk tyylisiä päältä pystyssä olevia hiuksia, keskipäänjakaus malleja, siiliä, pystäriä, piilokaljuja, irokeesia, sekaisin tyylistä surffitukkaa, päältä kolmiomaisesti muotoiltua hiusta. Ja rastatukat. Ja monia muunnelmia näistä.

rasta pieni

Entä muoti nyt!

Jo jonkinaikaa suosittu ns. ananas malli, jossa sivut ja takaosa on leikattu ylös asti lyhyeksi ja päälle on jätetty pitempi, yhdistämätön osa melko jyrkillä rajauksilla, on jäämässä pois. Sitä tehdään vielä, mutta moni haluaa siitäkin luopua. Takaa ja sivuilta tosi lyhyeksi ja päälaelta pitkäksi, jakauksella olevat mallit ovat myös suosittuja, partojen lisäksi. Mitä kesä tuo tullessaan, varmaan ainakin melko lyhyitä hiuksia, vähän jopa siilimäisiä. Yleensä ainakin melko helppohoitoisia.

Muotiin voi suhtautua niin että se on enemmän hauskaa. Ottaa sieltä itselleen sopivia malleja tai osaa niistä. Eikä tarvitse olla huolissaan, kyllä me parturit seuraamme tiiviisti muodin kiemuroita ja muodistamme niin nuoret kuin vanhemmatkin asiakkaamme.

nick pieni