Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Luonnonkiharahius, ilo vai harmi?

Miesten luonnonkihara hius, pelkkää harmiako?

Moni mies kokee luonnonkiharansa enemmän ongelmaksi kuin iloksi. Syynä on usein, että leikkaus ei ole onnistunut tai ei tiedä miten sitä hoitaisi. Kiharalla tuntuu olevan ihan omat tahto mihin se haluaa mennä. Hiusten karheus ja pörröisyys kiusaa. Kiharuus kulkee suvussa, joskus hyppää sukupolvienkin yli. Eri elämän vaiheissa kihara näkyy välillä enemmän, välillä vähemmän. Tämä johtuu hiusten muutoksesta lasten pehmeämmistä kiharoista aikuisen karkempaan hiukseen. Vanhemmiten kihara taas näyttäytyy enemmän hiusten muuttuessa, kihara ei kuitenkaan katoa mihinkään.

Tärkeää hiusten hoidossa

Käytä kosteuttavia, kuiville kiharoille hiuksille tarkoitettuja shampoita, hiuksiin jätettäviä hoitosuihkeita. Erilaiset muotoiluvoiteet,pomada ja hoitoöljy hiuksiin jätettynä auttavat arjessa. Laita saunoessa hiuksiisi hoitoaineita, hoitoöljyä tai ns. öljyhoitoaineita. Näitä löytyy parturista ohjeiden kera. Yritä pestä harvemmin, jos kuitenkin tuntuu että urheilun, työpäivän jälkeen on pestävä hiukset, kokeile pestä pelkästään hoitoaineella. Vältä liian kuumaa vettä, huuhtele viimeiseksi viileällä vedellä. Älä hankaa kuivaksi, vaan painele ja puristele liika vesi pois pyyheliinalla. Ei kampaa, mieluimmin muotoile käsin. Jos kuitenkin tunnet tarvitsevasi kampaa, hanki mahdollisimman vähäpiikkinen, ns. afrokampa. Hiukset kuivuvat parhaiten ilman fööniä, mutta jos kiireen tms. takia tarvitsee kuivata niin käytä diffuusio- kuivainta, softeria. On fööniin asetettava lisälaite suuttimeen. 

Kiharoiden hiusten leikkaus

Kiharan hiusten leikkauksessa on tärkeää muistaa hiusten kimmoisuus. Pari senttiä pois voi hiusten kuivuessa muuttua 5-7 sentiksi. Eli varovainen leikkaus, erityisesti hiusten kasvusuunnat ja pyörteet huomioitava. Joskus suositellaan hiusten suoristusta ennen leikkausta, itse en ole sitä mieltä. Varsinkin miesten hiuksissa on tärkeää koko ajan nähdä mihin ne itse asiassa ovat menossa, miten kihara käyttäytyy. Monet hiusmallit sopivat niin kihara kuin suorahiuksisellekin. Tänä päivänä suosiossa olevat sivulta ja takaa lyhyet ja päälaen hiukset pidemmät. Näistä malleista löytyy hyvin kiharallekin sopivat, mutta huolellisesti kiharan suunnat huomioiden. Ja hius pitää toimia laittamattakin. 

Iloitse kiharoistasi

Mielestäni miesten tulee iloita kiharoista hiuksistaan, harva kuitenkaan haluaa itselleen suoraa, hankalaa tukkaa. Monet jopa kadehtivat runsaan tuntuista hiusta, joka ei mene päätä pitkin. Oikeilla aineilla ja hyvällä hiuksiin sopivalla leikkauksella kiharat näyttävät upeilta.

artikkelikuvat pieni kihara