Varaa parturiaika netissä Facebook Avoinna ma-pe klo 9.00 - 17.00
Satakunnantie 12, 20100 TURKU
Soita puh. 040 5453 509 tai 044 976 0057

Asiaa, ohjeita ja opastusta hiusten maailmasta.

Pystytukka vai tukka pystyssä.

Monista hiuksista käytetään nimitystä pystytukka, vaikka hiukset ovat vain etuosastaan ylhäällä tai ne on muotoilutuotteella laitettu pystyyn. Tai hiukset ovat aamulla sekaisin. Mutta perinteinen, klassinen pystytukka on jotain ihan muuta. Kyseinen malli ei aina ole suuressa suosiossa ja hyvä niin, koska malli vaatii oikeanlaiset hiukset ollaakseen hyvännäköinen.

Sopii miehelle, jolla on karkeat, ulospäin kasvupaikaltaan suuntautuvat hiukset. Pyöreitäkin olisi hyvä olla vähemmän, mutta ne eivät ole este. Mallista käytetään joskus nimitystä siilitukka, mutta oikeastaan siili on enemmän pyöreän malliseksi leikattu hyvin lyhyt tukka.

Hiukset leikataan sivuilta ja takaa suoraan ylös, ei pään muodon mukaan. Päälaelta tasaiseksi, etuosastaan vähän pidemmät ja mallin tulee olla kulmikas, neliömäinen.Mallissa on otettava tarkkaan huomioon ne pyörteet ja hiusten kasvusuunnat. Asiakkaan toive hiusten pituudesta, jonkin verran muodostakin tai pyöristetyistä kulmista. Mallin tulee kuitenkin pysyä kulmikkaana ollakseen pystytukka. Nämä hiukset tulee leikata 3-5 viikon välein kasvusta riippuen. Pitempänä hiukset alkavat usein kaatua ja malli häviää, voi alkaa muistuttaa harjatukkaa. Pystytukka on aika huoleton pitää, se kun ei vaadi kuin säännöllisen leikkauksen. Joskus voi kevyesti laittaa vaikka suihkegeeliä esim. juhliin.

Olen leikannut pystytukkaa myös sellaiseen malliin, missä on jätetty etuosaan pieni kaistale hyvin pitkää tukkaa ja se on laitettu niinsanotusti piikkien päälle. Hauska muunnelma pystäristä. Malli pitää pystyä leikkaamaan ilman vatupassikampaakin, mutta liiketyössä apuvälineet nopeuttavat leikkauspohjan tekemistä. Saksilla kuitenkin tasoitusleikkaukset ja muodon viimeistely. Ammattitutkinnoissa työ pitää osoittaa osaavansa.

Itselläni on onni saada leikata säännöllisesti pystytukkaa muutamien asiakkaitteni ansiosta. Työ vaatii tarkkaa leikkausta ja on kiva nähdä kättensä tulokset ja tyytyväiset asiakkaat. Kuvissa pystytukka.

ilpo k. e paint

ilpo k1 2